Cotragim - De specialist in golfplaten voor daken.
Geïsoleerde staalplaat
Dit is dezelfde (trapezium-vormige) staalplaat, aan de binnenzijde voorzien van een (variabele) thermische isolatie.

Geïsoleerde staalplaat

Een enkel- of dubbelwandige metalen golfplaat die vanbinnen voorzien is van thermisch isolatiemateriaal. De metalen platen zijn gemiddeld 1 meter breed, in lengte kunnen ze variëren, dit kan tot 20 meter gaan. De geïsoleerde staalplaten worden vaak gebruikt bij garages, magazijnen, bedrijfsgebouwen en tuinhuizen. Ze zien er redelijk industrieel uit, hierdoor worden ze niet zo vaak gebruikt bij woningen. Voor de agrarische sector zijn er dakpanelen die behandeld werden met een speciale coating. Deze werkt tegen schimmels, agressieve landbouwmiddelen en ammoniakdampen. Het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt kan bestaan uit Polyurethaanschuim (PUR) en Polyisocyanuraat (PIR). Minerale wol is een alternatief om te gebruiken als isolatie. De geïsoleerde staalplaten krijgen vaak ook een andere naam in de volksmond, namelijk sandwichplaten. 

3 soorten: 

 • Trapezium dakplaten
  Deze dakplaten worden momenteel vaker gekozen dan golfplaten, de productie is dan ook heel goedkoop. Door de rechte afwerking kunnen de platen heel waterdicht geplaatst worden. De plaat past op elk dak omdat ze in iedere RAL-kleur verkrijgbaar zijn.
  Zoals hierboven vermeld zijn er ook coatings beschikbaar voor in de agrarische sector.
  De trapezium dakplaten zijn heel herkenbaar door hun vorm, u ziet ze vaak bij moderne bedrijfsgebouwen. 
 • Golfplaten
  Verkrijgbaar in aluminium, kunststof en bitumen. Uit deze 3 materialen kiest u best voor de aluminium golfplaten, omdat deze niet roesten. De golfplaten zijn 3 keer zo duur maar ze gaan wel 5 keer zo lang mee. 
 • Dakplaten met uitzicht van dakpannen
  Uit de 3 verschillende geïsoleerde staalplaten wordt deze soort het meest gebruikt. De reden hierachter is heel simpel, ze hebben het uiterlijk van een gewone dakpan. Dit is dan ook meteen een voordeel. U kan de dakplaten in diverse kleuren verkrijgen.

Offerte nodig?

Vervang uw oude golfplaten, beter nu dan later. Hoe langer u wacht, hoe duurder het wordt.

Gratis offerte

Ontdek meer over ons

Staat onze aanpak u wel aan?

Ontdek dan snel meer over ons & wie weet ontmoeten we elkaar snel!

Meer over ons

De voordelen van een geïsoleerde staalplaat

 • Door de coating zijn ze bestand tegen schimmels
 • Lange levensduur
 • Kan op elk dak geplaatst worden door het licht materiaal
 • Snelle plaatsing en daarom dus goedkoper
 • Thermische isolatie